Wat is de BiebFabriek?


De BiebFabriek is dé plek voor jou om aan de slag gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar.

Wat kun je hier doen?

Iedere week is er een nieuwe opdracht die je kunt maken. Doe mee, alleen of met een vriend of vriendin! Natuurlijk houden we je ook op de hoogte van de BiebFabriek in de bibliotheek!

Hoe kom ik ook bij de BiebFabriek Bende?

Door lid te worden van de bende kun je meer op dit platform. Je kunt dan andere kinderen (online) ontmoeten, vragen stellen, meedenken over vragen en laten zien wat je gemaakt hebt! Hoe leuk is dat! Meld je aan en maak kennis met de BiebFabriekbazen. Zij zorgen ervoor dat jouw vragen worden beantwoord en dat jij je in een veilige omgeving bevindt.


Voor ouders/verzorgers: Veilige plek

De BiebFabriek is een initiatief van de bibliotheken die aangesloten zijn bij Biblionet Drenthe. Dit is een veilige plek voor jonge kinderen om te leren omgaan met een digitaal platform buiten de schoolomgeving. Er zitten alleen kinderen op die lid zijn van de BiebFabriek Bende en alles wordt goed in de gaten gehouden door de BiebFabriek Bazen van de bibliotheek.

Omdat veiligheid een absolute vereiste is, moet het aanmaken van een account erg zorgvuldig gebeuren. Daarom hebben we ervoor gekozen om inschrijving strak te regelen.

Instructie: Lid worden

Je kunt lid worden door naar Mijn BiebFabriek te gaan (rechts boven) en dan op de knop 'Lid worden van de BiebFabriek Bende' te klikken. Vul dan je naam, het mailadres van je ouders/verzorgers en je eigen lidnummer van de bibliotheek (staat op je pasje) in en klik dan op 'Verstuur'.

Als je het lidnummer niet weet moet je even contact opnemen met je eigen bibliotheek, die kunnen het voor je opzoeken of je gratis lid maken.

Een van de BiebFabriek Bazen zal dan je aanmelding beoordelen en stuurt vervolgens, na goedkeuring, een mailtje met een registratielink.

Let op: je moet met die link nog wel even de registratie afmaken!

  • Overzicht BiebFabrieken in Drenthe
  • Tel: 088 012 8000
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2020 Biblionet Drenthe. All Rights Reserved