Wat is de BiebFabriek?


Lid worden van het platform

Door lid te worden van de BiebFabriek Bende kunnen kinderen andere kinderen online ontmoeten, vragen stellen, meedenken over vragen en laten zien wat ze gemaakt hebben!

Een veilige plek

De BiebFabriek is een initiatief van de bibliotheken die aangesloten zijn bij Biblionet Drenthe. Dit is een veilige plek voor jonge kinderen om te leren omgaan met een digitaal platform buiten de schoolomgeving. Er zitten alleen kinderen op die lid zijn van de BiebFabriek Bende en alles wordt goed in de gaten gehouden door de BiebFabriek Bazen van de bibliotheek.

Registratie

Omdat veiligheid een vereiste is, moet het aanmaken van een account erg zorgvuldig gebeuren. Daarom hebben we ervoor gekozen om inschrijving strak te regelen.

Kinderen kunnen lid worden door naar Mijn BiebFabriek te gaan (rechts boven), en dan op de knop 'Lid worden van de BiebFabriek Bende' te klikken. Tijdens de registratie is het lidnummer van de bibliotheekpas nodig. Als jij of je kind het lidnummer even niet weet moet je even contact opnemen met je eigen bibliotheek. Zij kunnen het voor je opzoeken of kinderen kunnen gemakkelijk gratis lid worden.

Eén van de BiebFabriek Bazen zal dan de aanmelding beoordelen en stuurt vervolgens, na goedkeuring, een mailtje met een registratielink.

2022, Biblionet Drenthe